‘A la mar en bici’, 3r any de la bicimanifestació

AlaMarenBici1Com cada any des del 2011 els col·lectius de Compromís de la comarca faran la bicimanifestació “A la Mar en Bici”. Es tracta d’un recorregut lúdic i reivindicatiu en bicicleta amb el qual pretenen denunciar la falta d’iniciatives i d’infraestructures a l’Horta Nord que faciliten les comunicacions a peu i en bici entre els pobles i amb la mar

La bicimanifestació començarà enguany a Museros el dia 29 de setembre a les 10 del matí a la plaça del Castell de la localitat. Els organitzadors esperen congregar al voltant de 500 ciclistes de totes les edats que marxaran cap a la platja ajudats en els trams més perillosos per agents de la policia local i la Guàrdia Civil. El passeig acabarà a les instal·lacions d’oci de la platja de Massalfassar, que lamentablement es troben en una situació d’abandó a causa del conflicte de competències entre les administracions local, autonòmica i central.

L’acte vol reivindicar la necessitat de construir una passarel·la per a vianants i ciclistes que possibilite el pas sobre l’autopista A-7 i també la implementació de carrils bici que connecten els pobles entre si a fi de fomentar l’ús segur d’un transport saludable i sostenible com és la bicicleta.

Segons Compromís de l’Horta Nord, mentre que la ciutat de València fa passos en aquest sentit amb carrils bici per la ciutat i el servei Valenbisi, les administracions locals de la comarca viuen d’esquena a aquesta necessitat i no sols no es fa res en aquest sentit sinó que alhora que les infraestructures viàries per a cotxes milloren i creixen, la comunicació a peu i en bici, abans fluïda i tradicional, es fa cada vegada més difícil. De fet, denuncien els organitzadors, s’arriba al contrasentit que els habitants de pobles separats per centenars de metres han d’usar inevitablement els cotxes per a traslladar-se entre ells per la falta de sensibilitat dels projectes viaris en aquest sentit i de la nul·la col·laboració entre les administracions locals que ni tan sols semblen ser conscients del problema.

Per tot això 10 col·lectius locals de Compromís de la comarca (Meliana, Foios, Albalat, Albuixech, Massalfassar, Museros, Massamagrell, la Pobla de Farnals, Rafelbunyol i el Puig) convoquen la ciutadania a aquesta

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *