COMPROMÍS D’ALBALAT DELS SORELLS PROPOSA QUE EL PLE DE L’AJUNTAMENT DEMANE A LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ EL PAGAMENT DEL DEUTE AL COL•LEGI “EL CASTELL”.

Per a COMPROMÍS l’educació és un pilar de la nostra societat del benestar. L’educació transmet i, al mateix temps, renova la cultura i el patrimoni de coneixements i valors que la sustenten, i fomenta la convivència, el respecte a les diferències individuals, promou la solidaritat i evita la discriminació, amb l’objectiu fonamental d’aconseguir la necessària cohesió social.

 

Només un sistema educatiu de qualitat garanteix la igualtat  d’oportunitats i fa efectiva la possibilitat que cada alumne desenvolupe el màxim de les seves potencialitats.

 

La Conselleria d’Educació és la màxima autoritat educativa al nostre país i la que ha de vetllar pel bon funcionament i per disposar dels recursos necessaris per a garantir els serveis complementaris a l’educació com el servei de menjador escolar.

Degut a la mala gestió econòmica de la Generalitat Valenciana i a que el PP s’ha gastat els diners de tots els valencians i valencianes en coses supèrflues, la Conselleria d’Educació no té diners per a pagar els menjadors dels col·legis del nostre país, inclòs el col·legi públic “El Castell” d’Albalat dels Sorells. El deute de cada centre educatiu oscil·la entre els 20.000 i 30.000 € depenent del nombre d’alumnes.

Per este motiu, els regidors de COMPROMÍS del nostre Ajuntament van presentar una proposta per a que tots els grups municipals demanarem conjuntament a la Conselleria d’Educació el pagament del deute del menjador del nostre col·legi públic. Era i és molt important que tots els grups municipals deixàrem de banda les nostres diferències per a unir-nos en este tema i demanar tots junts i amb més força a Conselleria el pagament del deute.

El PP va votar en contra sense cap argumentació i un dels regidors de PAU es va abstenir.

Malauradament, el Partit Popular d’Albalat dels Sorells va votar en contra sense tan sols argumentar els motius. Per tant recolzant la Conselleria en la seua morositat i impagament al nostre col·legi amb el greu problema en el funcionament que això pot suposar. Aquest fet ha obligat a la nostra escola a fer front al pagament i avançar els diners que Conselleria deuria haver pagat ja. Una situació vergonyosa que no es tenia que haver produït mai i que el PP d’Albalat està permetent amb el seu silenci.

Hem de puntualitzar que en altres pobles on també governa el PP, esta mateixa proposta s’ha aprovat per unanimitat, però el PP del nostre poble vota NO per sistema.

En quant al vot de PAU, l’argumentació que va fer el Sr. Almenar va ser favorable a la proposta que presentàvem, però a l’hora de votar, la Sra. Tere Royo es va abstenir i el Sr. Almenar va votar a favor.

Des de COMPROMÍS lamentem i trobem a faltar unanimitat en un tema com este en el que està en joc l’educació dels nostres fills i filles. Hi ha certs temes en els que deuríem deixar de banda les nostres diferències i remar en la mateixa direcció, i este és un d’ells.

Finalment la proposta va ser votada en contra pels 6 regidors del PP, una abstenció de PAU, i 4 vots a favor, un de PAU, un del PSPV-PSOE i dos de COMPROMÍS.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *