Intervenció de Compromís per Albalat dels Sorells en el Ple extraordinari de 8 de gener de 2014. Reprovació actitud del Sr. Almenar.

Lamentem els fets ocorreguts.
El primer que hem de dir és que lamentem els fets que van ocórrer on es van veure implicats els dos membres del PAU i el president d’una de les falles del nostre poble. Fets, que han segut notícia als mitjans de comunicació i on es van veure implicats veïns i veïnes del poble que ocupen certs llocs de representació. Aquestos fets, que tots coneguem, formen part de la vida particular de les persones implicades i no de la vida política del poble i d’aquest Ajuntament. Encara que aquestos fets finalment han esguitat algunes associacions, des de Compromís, creiem que hem de separar la política de la vida privada de les persones i associacions del nostre poble. Altra cosa seria si els fets hagueren ocorregut en un acte institucional on es va en representació de l’Ajuntament, en aquest cas si afectaria políticament el nostre Ajuntament.

Per tant, tornem a repetir, des de Compromís, lamentem profundament els fets que van ocórrer i que hui ens han dut ací. Evidentment no anem a entrar en valoracions d’aquestos fets, ja que això queda en l’àmbit privat de les persones implicades que poden exercir el seu dret a l’honorabilitat de la manera que estimen oportuna.

 

Avui deuríem estar parlant de temes importants

 

Avui el PP ha demanat un Ple extraordinari per a reprovar les actituds al Sr. Almenar, d’uns fets que van passar en un bar de la localitat. És a dir, estem ací convocats gastant llum, pagant sous a funcionaris, per parlar d’una baralla en un bar. Una baralla que entra en l’àmbit personal dels implicats i que ha esguitat les dos falles de la nostra localitat. Les quals ja han menejat fitxa, l’una per declarar persona “non grata” al Sr. Almenar. I l’altra per sol·licitar que el Sr. Almenar demane disculpes públiques.

Per tant les parts implicades ja han fet les accions que han cregut oportunes davant aquests fets. Ara la pregunta és: Per què el PP davant d’una baralla en un bar convoca un Ple extraordinari al nostre Ajuntament? I també, per què filtren a la premsa que han sol·licitat un Ple per demanar la dimissió del Sr. Almenar? No volen netejar el nom del nostre poble? Per què li donen publicitat? Per què no solventen aquest fet internament sense la premsa?
La resposta és: perquè el PP ha vist una oportunitat d’aprofitar políticament un lamentable incident entre veïns i veïnes del nostre poble. I que com aquest incident ha esguitat les dos Falles, intenten obtenir rèdit polític perquè veuen que a poc a poc estan perdent la majoria que ara tenen.
Senyores i senyors del PP avui devíem estar parlant dels pressupostos de 2014 i no d’una baralla en un bar. Pressupostos que vostés ens van dir que volien presentar abans que finalitzara l’any i que com en altres ocasions encetem l’any amb pressupostos prorrogats.

Recordem ací que el PP no va fer pressupostos en 2008, 2011, 2012 i els de 2013 els va presentar en abril. D’això devíem estar parlant en este Ple i no d’un tema de bar.

 

El PP enceta la pre-campanya electoral


El que si ens correspon valorar, és la presentació de la moció que signen 5 membres del PP i el seu contingut.
Amb aquesta moció, i per molt que vulguen maquillar-la i disfressar-la, el PP ha encetat la precampanya electoral a falta d’any i mig per a les eleccions.

 

Anàlisi de la proposta del PP
Anem a analitzar un poc la proposta del PP:
El primer paràgraf declara el suport a tots els veïns i veïnes i associacions d’aquest poble, cosa que compartim i també afirmem des de Compromís.
Al segon paràgraf fa referència als fets en els quals el regidor Vicente Almenar s’ha vist implicat, i diu el paràgraf, que presumptament ha utilitzat la violència. Presumptament, és a dir els signants no asseguren que els fets passaren així, cosa natural, ja que cap regidor a excepció de la Sra. Tere Royo va estar present, per tant sabem el que  hem llegit als periòdics i ens han explicat les parts implicades.
Diu també el segon paràgraf, i cite textualment: “ Esta situación inédita en nuestra localidad, que siempre se ha caracterizado por la normal convivencia entre vecinos, formaciones políticas y colectivos, que nos produce vergüenza y sonrojo.”

Tenen la memòria curteta els regidors del PP. No recorden un sopar, també en un bar de la localitat. Un sopar que organitzava el PP abans de les eleccions de 2007, allí segons conten, presumptament, també van haver-hi insults i agressions entre els regidors del PP. Recorden aquell moment senyors i senyores del PP? En aquella ocasió van estar vostés implicats, també van dir que el Sr. Almenar va tindre actituds agressives, van haver-hi arraps, insults i desqualificacions. Però en aquella ocasió vostés no van presentar cap moció per reprovar i demanar la dimissió de ningú. Per què, Srs. i Sres. del PP? Seria perquè en aquella ocasió els afectava a vostés com a partit? Seria per disciplina de partit? Seria perquè estàvem a les portes d’unes eleccions? Per què Srs. del PP en aquella ocasió no i ara sí? Què ha canviat?

 

Diuen els regidors del PP al tercer paràgraf que des De l’’inici de la legislatura hem assistits atònits a una violència contra les persones i les associacions. Açò no és d’ara Srs. regidors ja fa molt de temps que va començar, el que passa és que vostés no ho van denunciar en el seu dia per interessos personals i polítics. Recorden vostés a Rafael Tormos que va ser regidor d’aquest Ajuntament pel PP, el recorden? Recorden per què va dimitir? Recorden vostés a Santiago Araujo. Recorden per què va dimitir? Recorden el problema amb el funcionari Rafael Tamarit? Perquè no van fer res aleshores? Jo els ho diré, per què el Sr. Almenar estava al PP i vostès van posar els seus interessos per davant dels del poble d’Albalat.
Al quart paràgraf senyalen que avui volen reprovar l’actitud dictatorial i antidemocràtica d’Almenar. Tornem a remarcar la poca memòria que té el PP, o és que no vol o no els interessa fer memòria? Des del BLOC ja fa molts anys que hem denunciat aquestes actituds, però el PP callava, i l’actual alcalde, el Sr. José Rafael Tamarit Sotomayor callava perquè cobrava un bon jornal del nostre Ajuntament.

 

Acaben l’argumentació fent referència als escrits presentats per les dos Falles del nostre poble en els que una declara persona “non grata” al Sr. Almenar i l’altra li demana una rectificació pública de les seues paraules. I seguidament demanen l’adopció d’una sèrie d’acords.

1. Sol·licitar al PAU que en la seua web és prohibisquen els comentaris anònims en els quals s’ofenga o insulte persones o associacions. Estem d’acord en què els comentaris ofensius publicats baix l’anonimat, són despreciables. Nosaltres, des de Compromís hem patit i  patim en l’àmbit col·lectiu i en l’àmbit personal. En totes les societats hi ha gent que pretén ofendre, ferir i fer mal, però només fa mal qui pot, no qui vol. Nosaltres tenim activa una web on no censurem cap comentari i on demanem responsabilitat als lectors i participants de la web. Hem de dir que a excepció d’alguns comentaris, la immensa majoria de la gent que entra a la nostra web, és respectuosa en els seus comentaris. És qüestió de fer-se respectar.

 

2. Reprovar l’actitud caciquil i antidemocràtica del Sr. Almenar per la seua búsqueda constant de la crispació i generació de l’odi entre la societat civil de la localitat. Quan el Sr. Almenar era Alcalde era quan tenia actituds caciquils i antidemocràtiques, això ens hem cansat de denunciar-ho des del Bloc-Compromís. Però vostés quan el Sr. Almenar era Alcalde no deien res, votaven el mateix que ell votava, van aguantar les seues actituds per mantenir la cadira i el jornal. Ara quan el Sr. Almenar està en un altre partit és quan se n’adonen  vostés d’aquestes actituds? Ara és quan vostés parlen? Per cert encara no ens han dit per que el tiraren?

 

 

3. Demanen la seua dimissió immediata per no seguir tacant el bon nom d’Albalat dels Sorells. Tal volta també devien haver dimitit vostés, quan van protagonitzar la vergonyosa guerra dins del PP que tants titulars morbosos va crear a la premsa escrita i que va avergonyir a gran part dels veïns i veïnes d’Albalat. Per què no van dimitir vostés llavors? Per què van posar els seus interessos personals i de partit per sobre dels interessos dels veïns i veïnes d’Albalat? Per què no senten un poc de vergonya de tot allò que va ocórrer? Per què demanen el que vostés no van fer? Si vostés s’hagueren presentat a les eleccions de 2007 amb un candidat diferent i hagueren apartat al Sr. Almenar abans de les eleccions, tal volta hui no estaríem tractant aquesta proposta. Si vostés hagueren expulsat el Sr. Almenar abans de les eleccions de 2007 el Sr. Almenar no haguera tingut temps material per a muntar una llista alternativa i s’haguera quedat quatre anys fora de l’Ajuntament. Però la prioritat seua no era eixa, la seua prioritat era guanyar les eleccions, mantenir les cadires i els sueldos. Vostés van elegir en eixe moment posar els seus interessos per sobre dels d’Albalat dels Sorells. En eixe moment van perdre tot el nostre respecte polític. Vostés i el Sr. Almenar han segut i son part del problema del nostre Ajuntament.

I no els va anar malament. Hui el Sr. José Rafael cobra uns 1.700 euros al més que sumats als més de 300 de l’Ajuntament, pagues extres i altres ingressos per representació podem estar parlant d’uns 30.000 euros anuals. El Sr. José Català cobra 1.491 euros bruts més dos pagues, sumen uns 20.874 euros anuals. I els demés regidors cobren entre 4.000 i 6.000 euros l’any.

 

4. Demanen també donar trasllat del present acord a les seus regionals dels partits UPyD i Ciutadans en els quals el Sr. Almenar està intentant entrar, diuen. Vostés estan pensant altra vegada en com guanyar les pròximes eleccions. Saben que la seua majoria absoluta s’ha acabat i que si a Albalat es presentaren o UPyD o Ciutadans, els restarien vots. Saben que s’acaba i van a fer el que siga necessari per a evitar-ho. Fins i tot mentir, per què ja ho han fet. Fins i tot ficar els seus interessos per sobre dels d’Albalat, perquè ja ho han fet. Van a prometre el que no van a complir, perquè ja ho han fet. Digueren que no pujarien els impostos i va ser de les primeres coses que van acordar. Van a enganyar al poble d’Albalat, perquè ja l’han enganyat.

 

Cal netejar el nom d’Albalat. Estem d’acord, s’ha de netejar. Cal netejar-lo perquè el PP l’ha embrutat, perquè el Sr. Almenar també l’ha embrutat. Perquè gràcies al PP i al Sr. Almenar el nostre Ajuntament està arruïnat i tenim un deute per a més de 10 anys. Per què gràcies al PP i al Sr. Almenar som noticia per baralles i guerres internes entre ells. Perquè vostés, el PP, i el Sr. Almenar es tenen una enemistat i un rancor personal que els ennuvola la vista.
Però el nom d’Albalat dels Sorells no el van a netejar vostés, perquè no poden. Perquè vostés, el PP i el Sr. Almenar, son part del problema. I com ja els vam dir, qui forma part del problema no pot formar part de la solució. Serà doncs un altre equip de govern el que torne el nom del nostre poble al lloc on li correspon. Però això ho hauran de decidir els veïns i veïnes d’Albalat en les pròximes eleccions.

Arxivat en: General

Comentaris

  1. andale diu:

    I com ha quedat la cosa? Ha dimitit? L’han tirat? han aclarit perquè el tiraren? Volveran las oscuras golondrinas… de tu balcón sus nidos a colgar…
    quin morro que se gasta el personal….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *