COMPROMÍS DETECTA MÉS DE 200 PUNTS NO ACCESSIBLES A ALBALAT DELS SORELLS

DSC_0786

Compromís per Albalat dels Sorells ha presentat un estudi de 111 fulls amb un total de 217 punts que no són accessibles per a persones amb cadira de rodes o amb mobilitat reduïda. Aquest estudi ha segut presentat a l’Ajuntament  amb una moció on sol·liciten el compromís de totes les forces polítiques per a fer d’Albalat un poble totalment accessible per als vianants i amb total garantia de seguretat. Des de Compromís també demanen que es solventen les deficiències en matèria de mobilitat i que siga l’Ajuntament qui realitze estes obres contractant veïns i veïnes de la localitat que estiguen aturats.

DSC_0819

Des de Compromís entenem que totes les persones tenim dret a desplaçar-nos de forma segura per l’espai públic i accedir sense entrebancs a qualsevol lloc. L’adaptació, el manteniment en bon estat de les voreres i la priorització dels vianants davant dels vehicles, han de ser el principal objectiu dels responsables de la via pública.

DSC_0840

El nostre poble no és precisament un exemple d’accessibilitat. Un grapat de voreres del nostre poble no són accessibles ni estan en condicions. Falten per marcar molts passos de vianants per garantir la seua seguretat. Hi ha mobiliari que dificulta o entorpeix el pas. Voreres massa estretes per les quals no pot passar ni una persona. Fins i tot hi ha llocs on no hi ha voreres i els vianants han d’anar per la calçada.

DSC_0846

Hem d’aconseguir solventar tots estos problemes perquè qualsevol persona puga anar per qualsevol vorera, en qualsevol direcció, de forma segura i accessible.

DSC_0853

Hem presentat l’estudi de 217 xicotets problemes que junts formen un gran problema,  Albalat dels Sorells no està preparat per a la gent amb mobilitat reduïda. Fins i tot anar amb carret de xiquets es fa molt difícil. El pròxim dimecres 29 de gener es debatrà una moció a l’Ajuntament per a que es solventen tots els punts on no hi ha accessibilitat.

DSC_0944

Pel que fa al fiançament d’estes obres, s’ha de prioritzar, i més en els temps que corren. Actualment s’estan fent unes obres darrere del Palau dels Sorells per valor de 75.000 €. L’entorn del Palau estava decent i no era, a parer nostre, una prioritat. Amb eixos diners podríem haver-hi solventat gran part dels problemes de mobilitat que hi ha al nostre poble i haver donat molts jornals als veïns i veïnes que estan a l’atur.

DSC_0883

A principi de legislatura Compromís va presentar una moció perquè es feren totes les voreres que queden per fer dins del nucli urbà, que no són poques. L’equip de govern del PP no va acceptar la proposta i el que és més greu, en estos anys no ha fet res per solucionar el problema. D’ací la nostra insistència, ja que és la nostra obligació proposar i recordar-li a l’equip de govern del PP quina hauria ser la seua prioritat, les persones.

DSC_1003

 

 

Ací teniu els enllaços per descarregar-vos l’estudi que hem fet.

ALBALAT ACCESSIBLE 1

ALBALAT ACCESSIBLE 2

ALBALAT ACCESSIBLE 3

Si heu localitzat algun punt més a part dels 217 que hem fotografiat vos agrairíem que ens féreu arribar una foto al correu blocalbalat@gmail.com per tal de completar-lo. Ajuda’ns a fer Albalat Accessible.

Arxivat en: General

Comentaris

 1. Pepe diu:

  Enhorabona pel treball i per l’exhaustivitat.
  Per la deixadesa de l’ajuntament de molts anys i la manera de fer els plans urbanístics i els PAIs ens hem acostumat a que la meitat del poble no és que no siga accessible sinó que com molt bé documenteu, no té voreres en moltes zones.
  I és un perill, sobretot per a xiquets i ancians! És tercermundista!

  ¡Moltes gràcies! Continueu així amb el treball ben fet!

 2. cacahuet diu:

  aravasilocascas…

  L’AVL suspèn la presentació del Diccionari Normatiu per ‘problemes tècnics’

  Alberto Fabra, ha mantingut el to amenaçador amb l’AVL que ja va emprar el secretari general del PP, Serafín Castellano, arran de l’aprovació del ‘Diccionari normatiu valencià’ (DNV). Amb aquest diccionari, l’AVL diu que valencià i català són denominacions compatible, i això ha irritat els populars
  En una jornada qualificada d’històrica, l’AVL va aprovar divendres per àmplia majoria el ‘Diccionari normatiu valencià’ (DNV). Amb 93.349 entrades, el DNV també ‘aborda amb normalitat la realitat lingüística per a superar els conflictes onomàstics’.
  Es pot comprovar amb la definició que s’ha aprovat de ‘valencià’: ‘Llengua romànica parlada a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Balears i uns altres territoris de la Corona d’Aragó i que també rep el nom de català.’ En un comunicat, l’AVL afegeix que ‘el reconeixement de la unitat de la llengua no comporta cap supeditació de les variants pròpies d’un territori respecte a les d’un altre’.
  El DNV és el resultat d’una tasca col•lectiva de dotze anys feta amb rigor filològic, ‘que aspira a integrar equilibradament les diferents sensibilitats lingüístiques al si de l’AVL’, diu la institució, que amb l’aprovació considera la jornada de divendres un dia històric per a la llengua i la cultura del poble valencià: ‘La data del 31 de gener de 2014 marcarà un abans i un després per a tots aquells ciutadans que estimen el signe d’identitat més emotiu i potent d’un poble.’
  Serafín Castellano ja va dir ahir que amb aquesta definició de valencià ‘l’Acadèmia Valenciana de la Llengua perd la seua raó de ser i s’enfronta al sentiment de la majoria del poble valencià’.
  En un comunicat, el dirigent popular hi insistia: ‘Equiparant el valencià i el català, l’AVL perd tot el seu sentit, perquè es va crear precisament per a defendre la personalitat de la nostra llengua.’
  Castellano, en nom del PP, subratllava: ‘La defensa de la nostra llengua és irrenunciable i no permetrem intrusions ni atacs als nostres senyals d’identitat, a allò que ens definix com a poble, a la nostra història i la nostra idiosincràsia.’

 3. tramús diu:

  Pos eixe Castellano no li podía anar millor el cognom, redeu!!!! Ara resulta que si al pueblo valensiano se li ocurreix que ploga cap amunt, pos a de ploure de terra cap als núvols??? Dos i dos son quatre encara que tinguen majoria per aprovar que dos i dos son cinc..
  Son un tall de vuits i nous i cartes que no lliguen. Que es dediquen a fer de politics (cosa que tampoc fan gens be) i que deixen la filología per als que ho son.

 4. tramús diu:

  que una taronja siga taronja i que un meló siga meló i que un campanar siga un campanar depen de la voluntat del poble valencia, també? Lo que es lo que es i lo que voldries que fora es un altra cosa. El valencia es la forma que tenim els valencians danomenar el catala qee parlem. Prou de seccesionisme. La unitat de la llengua no es pot questionar ni negociar. A mes a mes, bonica defensa del “valenciano” que fa Fabra parlant TOT en castella…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *