MOCIÓ CANVI DE SENTIT DEL CARRER SANT FRANCESC D’ASSÍS

COMPROMÍS ha presentat una moció per a proper Ple Ordinari en relació al canvi de sentit d’alguns carrers del poble.

Recentment s’han canviat el sentit del trànsit a alguns carrers del poble. Al carrer Sant Francesc d’Assís. Aquest canvi es va fer sense avís ni publicitat ni física ni a través de les xarxes socials.

Eixe encreuament és un punt perillós on han ocorregut diversos accidents, de fet està regulat per semàfors per eixe motiu.

El desconeixement per part de la població i la desinformació del nostre Ajuntament ha fet que en els primers dies del canvi de sentit haja hagut molta gent que ha entrat en contra direcció amb el perill que això suposa.

Des de Compromís hem fet una campanya de publicitat del canvi per internet, via xarxes socials, vam parlar amb la policia municipal i amb un membre de l’equip de govern perquè marcaren amb més visibilitat el canvi de direcció. Però no se’ns ha fet cas i els primers dies la gent continuava entrant contra direcció.

També vam ficar en coneixement que faltaven les indicacions verticals al Carrer Major de prohibit girar a dreta o esquerra, segons el sentit en el que es circul·le.

DSC_0297

En la campanya que va fer COMPROMÍS a través de les xarxes, els veïns i veïnes ens han fet suggeriments i ens van informar que existia perill en la eixida al Carrer Major des de Sant Francesc d’Assis, ja que l’eixida era posterior a un semàfor.

Els cotxes que ixen al carrer Major des de Reis Catòlics, ho fan confiats perquè hi ha un semàfor. Amb el nou canvi cap la possibilitat que amb els semàfors del carrer Major en roig puga eixir algun vehicle al carrer Major des de Sant Francesc d’Assís. Si els vehicles que ixen al carrer Major per Reis Catòlics ho fan amb certa velocitat i confiats que no pot vindre ningú i des de S. Francesc d’Assis també poden eixir sense tindre cap semàfor pot ser que es generen situacions de perill viari.

 

Per evitar aquest perill, COMPROMÍS proposa a l’Ajuntament en Ple l’adopció dels següents ACORDS:

 

1- Que uns dies abans que es canvie el sentit de trànsit d’un carrer, es done publicitat al mateix carrer amb mobiliari informatiu, amb bans i a través de les xarxes socials.

2- En el cas del Carrer Sant Francesc d’Assís, que s’instal·len les senyals verticals que falten i es retire i és reubique, si cal, la senyal on s’indica la direcció de l’Ajuntament, espai i col·legi.

DSC_0294

3- Que és solucione el problema de seguretat que s’ha creat, ja que els vehicles que ixen del Carrer Reis Catòlics ho fan amb un semàfor en verd i els que ixen de Sant Francesc d’Assís ho fan amb un stop, però després del semàfor.

4- Que es prenguen mesures de seguretat també en la resta de carrers on s’ha prohibit un dels sentit, com per exemple Jaume I i Rei Joan Carles I.

Arxivat en: General

Comentaris

  1. Retroenllaç: Demà dimecres 28 de gener, Ple ordinari – Compromís per Albalat dels Sorells

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *