La feina que no ha fet el PP, ens toca fer-la a nosaltres.

 

El pressupost de 2015 havia d’haver estat aprovat definitivament abans del 31 de desembre de 2014, que és quan correspon presentar-los. Es pot donar un marge d’un mes o dos de cortesia. Però estem a agost, han passat 8 mesos i els aprovem ara, la nova corporació, perquè el PP no ho van fer quan tocava. Per tant nosaltres estem fent una feina que havien d’haver fet el PP fa més de 8 mesos.
Hem presentat estos pressupostos per vàries raons, perquè tindre uns pressupostos és la millor ferramenta per la gestió econòmica del nostre Ajuntament, perquè els pressupostos prorrogats no reflecteixen la realitat de l’any en curs i perquè en 2014 es va incomplir la norma de “gasto” i havíem de recollir en 2015 mesures per corregir esta situació.
Els pressupostos que hem presentat recullen ja una part que sabem, es a dir recullen despesa que ja s’ha fet, la major part d’esta despesa feta per l’anterior equip de govern. S’havia gastat ja 1.116.589,99 € a 17 de juny. Per tant, Son uns Pressupostos molt condicionats per la despesa que ja s’ha fet, per la reducció d’ingressos que ha suposat la subvenció de la taxa del fem que va fer el PP per intentar guanyar les eleccions locals i que ha suposat ingressar 76.000 € menys. Condicionats també per un augment de la despesa de personal i pels 90.000 € d’interessos de demora que ha de pagar l’Ajuntament per la construcció del Centre cívic, dels que en 2015 assumim 40.000 € i la resta, 50.000 € els assumirem l’any que ve.
Els pressupostos que s’han presentat són uns pressupostos de transició. No són els pressupostos que nosaltres haguérem fet, ens vénen donats perquè el PP no els va fer quan havia d’haver-los fet. Per tant nosaltres hem fet la feina que no va fer el PP.
Ara acabarem l’any, es tancaran els comptes de 2015 i veurem el resultat que ens dóna i l’assumirem.