Obres al Carrer Major

Alguns vos preguntareu: per què tornen a alçar el carrer Major desprès de fer recentment unes obres?

Ací vos tornem a donar l’explicació.  Ja ho comentàvem al Fanal 47, però com que ara s’han encetat les obres, ho recordem altra vegada.

A opinió de Compromís, les obres que va fer l’anterior equip de govern al Carrer Major, estaven incompletes. Faltava substituir les sèquies que actualment fan de clavegueram per tuberies en condicions, obra que podria quedar feta per a molts anys si s’hagués fet be.

La realitat és que es va fer l’obra, però no es van tocar les sèquies de fecals. Sabeu també que hi ha una subvenció de 120.000€ que amb la que l’anterior equip de govern volia instal·lar una mànega per dins la sèquia, infraestructura que des de Compromís enteníem que era un parxe ràpid per no fer les coses be.  

Precisament el que s’ha encetat és la primera fase d’este projecte per substituir les sèquies per tuberies en condicions i acabar be l’obra que es va deixar a mitges.

Per què hem de gastar eixos 120.000€ al carrer Major?

Si vos heu fet eixa pregunta, nosaltres també. Hem intentat que la Diputació ens permetés utilitzar eixos diners per a fer altres projectes per no tindre que tornar a alçar les voreres que estan acabades de fer. Però legalment no es pot, les normatives internes de la Diputació no ens ho permeté, per tant es tractava de fer el projecte de la mànega per dins de la sèquia de fecals, cosa que considerem un error, fer un projecte per substituir les sèquies per tubs de fecals en condicions, o perdre els diners. I davant estes tres possibilitats i tenint en compte que la burocràcia de la Diputació no ens permet utilitzar eixos diners en altre lloc, la millor opció es fer l’obra que es va a fer.

Informació al veïnat

Per informar de com estava el tema i del que tenia pensat fer l’Ajuntament, es van fer dos reunions informatives obertes a la que van assistir nombrosos veïns i veïnes del poble i de la zona afectada.

La Conselleria d’Obres públiques es compromet a redactar el projecte de reurbanització del carrer Major

Després de diverses reunions amb el Director General d’Obres Públiques, Carlos Domingo, al llarg del 2017 es farà la redacció del projecte i esperem que entre 2018 i 2019 puguem tindre les obres acabades.

 

Arxivat en: El Fanal, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *